Raskaana olevan naisen matkailuun liittyvät ongelmat eivät periaatteessa poikkea muiden matkailijoiden ongelmista, jotka yleensä liittyvät suurentuneeseen tapaturmien ja tartuntatautien vaaraan sekä hyvän terveydenhoidon saatavuuteen. Aina, mikäli mahdollista, raskaana olevan on syytä välttää matkustamista poikkeusoloihin ja alhaisen hygienian olosuhteisiin sekä malaria- ja keltakuumeriskin alueille. Matkustettaessa varsinkin tropiikissa hyttysiltä suojautuminen (ks. Hyttysten pistoilta suojautuminen) on tärkeää myös ehkäistäessä muita hyttysten välittämiä tauteja kuten dengue- tai zikavirusinfektioita. Raskaana olevien on hyvä keskustella terveydenhuollon ammattilaisten kanssa matkustamisen riskeistä ja heitä suositellaan siirtämään ei-välttämätöntä matkaa alueille, missä zikavirusta esiintyy tai on aiemmin esiintynyt (WHO:n kartta taudin levinneisyydestä
Raskaana olevien on syytä tarkistaa matkavakuutuksen ehdot raskautensa osalta.
Erityisongelma on lentämisen mahdollinen synnytyksen käynnistymistä edistävä vaikutus raskauden loppuvaiheessa, minkä vuoksi lentoyhtiöt vaativatkin lääkärintodistuksen kansainväliselle lennolle haluavilta odottavilta äideiltä. Ongelmattomissa raskauksissa Finnair sallii lentämisen Pohjoismaissa 38. raskausviikon loppuun ja muualla Euroopassa 36. raskausviikon loppuun asti. Lääkärintodistus on kuitenkin kaikissa tapauksissa välttämätön 28. raskausviikon jälkeen, ja kaksosraskauksissa sovelletaan pari viikkoa tiukempia rajoja. Neuvolakortista on aina syytä ottaa kopio matkalle mukaan.
Raskauden aikana veren hyytyminen tehostuu ja veritulppariski kasvaa. Tämä on syytä ottaa huomioon istuttaessa tuntikausia paikallaan ehkä ahtaasti ja epämukavassa asennossa, ja aivan erityisesti lentokoneessa pitkillä lennoilla. Ajoittainen suoristautuminen, hyvin istuvat tukisukat, jalkojen verryttely ja käytävällä jaloittelu on suositeltavaa, samoin runsas nesteiden nauttiminen (ks. Laskimotukosten ehkäisy).
Turvavöiden asianmukainen käyttö autossa ja lentokoneessa suojaa kasvavaa kohtua äkkitärähdysten vaaroilta.
Ripulitaudin yhteydessä runsas nesteytys on raskaana olevalle erityisen tärkeää. Jotkut infektiotaudit, esimerkiksi hepatiitti E ja malaria, voivat olla raskauden aikana tavallista vakavampia. Hepatiitti E leviää veden välityksellä ja ilmenee sekä yksittäisinä tautitapauksina että epidemioina tropiikissa. Se on erittäin harvinainen tavallisella turistilla. Hepatiitti E ei johda krooniseen tautiin, mutta raskauden 2. ja 3. kolmanneksen aikana saatuna se aiheuttaa 15–20 %:ssa tapauksista kuolemaan päätyvän rajun hepatiitin.
Mikäli malaria-alueelle matkustamista ei voi välttää, tulee estolääkitystä käyttää ohjeen mukaan ja suojatua tarkkaan hyttysiltä (ks. Malarian ehkäisy).
Toksoplasmatartunnan riski voi olla ulkomailla, esimerkiksi Välimeren maissa, suurempi kuin Suomessa. Odottava äiti voi vasta-ainemittausten avulla selvittää, onko hän sairastanut taudin jo aikaisemmin. Hyvä ruokahygienia ja raa'an lihan välttäminen sekä pidättäytyminen kissan ulosteiden kanssa kosketuksiin joutumisesta vähentää infektoitumisen riskiä.