Sokerihemoglobiinin pitoisuuden ja diabeteksen elinmuutosten välinen suhde Lääkärikirja Duodecim -kuvat 18.1.2007 Sisätautien erikoislääkäri Pertti Mustajoki Jaa FacebookissaJaa TwitteriinJaa WhatsAppissaLähetä linkki sähköpostitse Kuva Sokerihemoglobiinin pitoisuuden ja diabeteksen elinmuutosten välinen suhde. Sokerihemoglobiinin pitoisuuden ja diabeteksen (ks. Diabetes (”sokeritauti”)) elinmuutosten välinen suhde. Sokerihemoglobiinin viitearvon (normaaliarvon) ylärajaan 6.0 % (42 mmol/mol) liittyvää riski on merkitty luvulla 1.0. Riski suurenee jyrkkenevästi sokerihemoglobiiniarvon noustessa. Sokerihemoglobiinin arvolla 9 % (75 mmol/mol) riski on kymmenkertainen ja arvolla 12 % (108 mmol/mol) viisikymmenkertainen. Katso myös Lääkärikirja Duodecim Diabeettinen neuropatia (diabeteksen hermovaurio)Diabeteksen silmäsairaus (diabeettinen retinopatia)Diabetes (”sokeritauti”)